Bouw je spiermassa op met karten?

go-karter in blue electric kart

Bouw je spiermassa op met karten?

14 september 2023

Ben je verveeld door steeds dezelfde fitnessroutine? Ben je op zoek naar een nieuwe individuele sport om de boel op te schudden, of zoek je een activiteit waar het hele gezin aan mee kan doen? Laat ons je voorstellen aan de geweldige wereld van karten!

Dat klopt, karten heeft veel gezondheidsvoordelen, van calorieën verbranden tot het vrijmaken van endorfines. Je vraagt je misschien af, bouw je ook spierkracht op met karten? Absoluut.

Onze ultramoderne karts zijn zwaar en kunnen ongelooflijke snelheden bereiken. Om controle te houden, scherpe bochten goed te nemen en je tegenstanders in te halen, krijgen je benen en armen een serieuze workout. Terwijl je langs onze pitcrew zoeft met de wind langs je helm, ervaar je G-krachten die ook je nekspieren kunnen versterken.

Uiteindelijk hangt de mate waarin karten spierkracht opbouwt af van hoe lang je op een van onze kartbanen doorbrengt, hoe regelmatig je gaat en hoe serieus je de competitie neemt.

Heb je armkracht nodig voor karten?

Als dit je eerste keer is dat je je klaarmaakt voor een kartwedstrijd, zal je misschien verbaasd zijn te leren dat het een intense, energieke sport is die kan helpen bij het opbouwen van spierkracht. Daarom heb je misschien ook vragen over de kracht- en fitnessniveaus die nodig zijn om je tegenstanders te verslaan.

Als je je afvraagt of je armkracht moet opbouwen voordat je in een kart stapt, is het antwoord om te onthouden dat het een fysieke activiteit is en om bij je vaardigheidsniveau te blijven als je de baan op gaat. Maar na verloop van tijd bouw je zeker de ideale armkracht op voor de kracht en behendigheid van een kart.

Natuurlijk is het handig om vooraf goede been- en armkracht te hebben, omdat je het misschien minder vermoeiend vindt om de rechte stukken af te leggen en het gemakkelijker vindt om het uithoudingsvermogen te behouden dat nodig is om naar de overwinning te racen. Maar bij TeamSport geloven we dat iedereen een racester kan zijn, zolang je maar de drive hebt om te winnen!

Wat als kracht niet een van je… sterke punten is? Geen zorgen, het maakt de overwinning alleen maar zoeter als je als eerste over de finishlijn komt, voor je familie, vrienden of collega's. We hebben enkele leeftijds-, lengte- en gewichtseisen die je kunt vinden in onze FAQ, maar afgezien daarvan hoef je niet aan een bepaald niveau van kracht of fitness te voldoen om gas te geven.

Zul je spierpijn ervaren na het karten?

Na maximaal 2 uur fel competitief racen op een van onze kartbanen of e-kartcircuits, ben je klaar voor wat heerlijke snacks na de race en een rustgevende slaap. Met alle energie en inspanning die nodig is om je concurrenten te verslaan, is karten een vermoeiende sport en kun je de volgende dag verstijfde spieren ervaren.

Je zou echter niet meer dan spierpijn moeten ervaren, zoals bij elke andere sport. Als je spierpijn ervaart na het karten die langer dan een paar dagen aanhoudt, raden we je aan om met een dokter te spreken.

Naast het beleven van de tijd van je leven, is jouw veiligheid het belangrijkste voor ons bij TeamSport, daarom staat ons team altijd klaar om je te ondersteunen bij het veilig blijven op de baan.

Boek vandaag nog je adrenalinegevulde kartavontuur!

Spierkracht opbouwen is slechts een van de vele ongelooflijke gezondheidsvoordelen van karten. Terwijl je over de baan scheurt, push je jezelf tot het uiterste en pluk je alle vruchten!

Rest alleen nog te vragen… ben je klaar om je wilde kant los te laten? Of je nu een episch kinderfeestje plant, een onvergetelijk vrijgezellenfeest of een spannend bedrijfsevenement, onze kartbanen bieden de perfecte dag uit voor adrenalinejunkies van alle leeftijden!